Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.
DevamıErasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.
DevamıAlanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında Minik Şefler Atölyesi gerçekleştirildi.
DevamıAşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli’nin Moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Esra MANKAN, konuk şeflerimiz Hayrullah DEMİRAY, Volkan ÇALAN ve Alperen TAŞPINAR’a sektörle ilgili merak edilen soruları yönlendirdi.
Devamı18 Ekim'de Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne (Türkçe ve İngilizce) ve Aşçılık Programına kayıt olan 1.sınıf öğrencilerimizi bekliyoruz.
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.
DevamıAlanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi.
DevamıAlanya Üniversitesi 2022-2023 yılı mezuniyet töreninde öğrencilerimiz diplomalarını aldılar
DevamıProf. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın "Yiyecek-İçecek Üretimindeki Dar Boğazlar ve Aşılması" adlı makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısı yayımlandı.
DevamıBirol Hocamız oturum başkanlığını yürütecektir. Ayrıca bir bildirisi ile katılımda bulunacaktır.
Devamı7 Haziran 2023 Dünya Gıda Güvenliği gününe özel hazırlanan GIDA TÜRK Gıda Sanayi ve Tarım Sektörleri Tanıtım Dergisinin 55. sayısında Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın yazmış olduğu "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makale de yer almışt...
Devamı15 farklı keçiboynuzu pekmezinin renk, tat, sürülebilirlik, genel beğeni gibi özellikleri değerlendirildi.
DevamıSanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birol SAYGI Tıbbi ve Akademik Bitkiler Akademisi dahilinde "Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi" konusunda webinar verecektir.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı hocalarımız ve idari personelimiz iftar yemeğinde bir araya geldiler.
DevamıÇalışmada Datça bölgesindeki değer kaybetmiş ürünler farklı şekilde işlenip katma değerli ürün geliştirilmiştir. Öğrencimiz bir girişimci olarak gelecekte ürettiği ürünleri piyasaya sürmeyi hedeflemektedir.
DevamıBahar Dönemi Gastronomi Sohbetleri devam ediyor! ''İşletmelerde Denetim Gereklilikleri & Kalite Standartları'' konu başlıklarıyla Gıda Mühendisi Abdullah Asarkaya bizlerle olacak.
DevamıYiyecek İçecek Endüstrilerinde Teknoloji Trendleri ve Turizmde Endüstri 4.0 konulu webinar, herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü konuğumuz Intertek Cristal Uluslararası Standartlar Şirketler Grubu Danışmanı/Denetçisi Dr. Gıda Mühendisi Merve PELVAN AKGÜN.
Devamı17-18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'nda Alanya HEP Üniversitesi olarak bizde varız!
Devamı