06Kas
Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Üniversite olarak YÖREX 2023'e katılım sağladık.

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı hocalarından Öğr. Gör. Songül Çoban tarafından koordine edilen etkinlikte, Yörex Fuarı'na Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün hocaları ve öğrencileri birlikte katılım sağladı.

Devamı
01Kas
Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Zehra KAYA, Cardinal Stefan Wyszynski University'de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu.

Erasmus Personel Hareketliliği Ders Verme Programı Kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zehra Kaya, Polonya Varşova'da Bulunan Cardinal Stefan Wyszynski University' de Gastronomi ve Gıda Bilimi Trendleri hakkında ders verme etkinliğinde bulundu. 

Devamı
21Eki
Üniversitemizde minik şefler atölyesi gerçekleştirildi.

Üniversitemizde minik şefler atölyesi gerçekleştirildi.

Alanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında Minik Şefler Atölyesi gerçekleştirildi. 

Devamı
20Eki
Üniversitemizde 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında “Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli” düzenlendi.

Üniversitemizde 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında “Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli” düzenlendi.

Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü Paneli’nin Moderatörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Esra MANKAN, konuk şeflerimiz Hayrullah DEMİRAY, Volkan ÇALAN ve Alperen TAŞPINAR’a sektörle ilgili merak edilen soruları yönlendirdi.

Devamı
18Eki
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

18 Ekim'de Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile Sunprime C-Lounge Hotel'e teknik saha gezisi düzenlendi.

Devamı
25Eyl
Oryantasyon günleri başlıyor!

Oryantasyon günleri başlıyor!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne (Türkçe ve İngilizce) ve Aşçılık Programına kayıt olan 1.sınıf öğrencilerimizi bekliyoruz.

Devamı
18Ağu
Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’nda Dünyada Tarım, Gıda ve Beslenme Nereye Gidiyor? konulu konuşma gerçekleştirdi..

Sanat ve Tasarım Fakültesi dekanı sayın Prof. Dr. Birol Saygı Tema Vakfı 30.Yıl Saha Koordinasyon Toplantısı’na konuk konuşmacı olarak katıldı.

Devamı
12Tem
Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Bölüm kurulumuz dönem sonu değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamalarının yapılması gündemi ile toplandı.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık programı hocaları, 2022-2023 Akademik Yılı değerlendirmeleri ve yeni dönem planlamaları için bir araya geldi.   

Devamı
07Tem
Öğrencilerimizi mezun ettik!

Öğrencilerimizi mezun ettik!

Alanya Üniversitesi 2022-2023 yılı mezuniyet töreninde öğrencilerimiz diplomalarını aldılar

Devamı
10May
Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın da bir makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın da bir makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısını yayımlandı.

Prof. Dr. Y. Birol Saygı hocamızın "Yiyecek-İçecek Üretimindeki Dar Boğazlar ve Aşılması" adlı makale ile katkıda bulunduğu GIDA2000 dergisinin 221. sayısı yayımlandı.

Devamı
04May
02May
Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makalesinin de yer aldığı GIDA TÜRK dergisi yayımlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makalesinin de yer aldığı GIDA TÜRK dergisi yayımlandı.

7 Haziran 2023 Dünya Gıda Güvenliği gününe özel hazırlanan GIDA TÜRK Gıda Sanayi ve Tarım Sektörleri Tanıtım Dergisinin 55. sayısında Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı'nın yazmış olduğu "Yiyecek İçecek Sektöründe Ar-Ge Nedir?" konulu makale de yer almışt...

Devamı
28Nis
12Nis
Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi

Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birol SAYGI Tıbbi ve Akademik Bitkiler Akademisi dahilinde "Uçucu Yağların Endüstriyel Üretimi, Gıda Sanayi ve Gastronomide Önemi" konusunda webinar verecektir.

Devamı
06Nis
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı hocalarımız ve idari personelimiz iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı hocalarımız ve idari personelimiz iftar yemeğinde bir araya geldi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Aşçılık Programı hocalarımız ve idari personelimiz iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Devamı
30Mar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans öğrencimiz Gözde Güçlü, "Üretim Sırasında Kırılan ya da Ezilen Badem ve Zeytinlerin Ezme Yapımında Değerlendirilmesi" isimli tezini başarı ile tamamlamıştır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans öğrencimiz Gözde Güçlü, "Üretim Sırasında Kırılan ya da Ezilen Badem ve Zeytinlerin Ezme Yapımında Değerlendirilmesi" isimli tezini başarı ile tamamlamıştır.

Çalışmada Datça bölgesindeki değer kaybetmiş ürünler farklı şekilde işlenip katma değerli ürün geliştirilmiştir. Öğrencimiz bir girişimci olarak gelecekte ürettiği ürünleri piyasaya sürmeyi hedeflemektedir.

Devamı
16Mar
İşletmelerde Denetim Gereklilikleri & Kalite Standartları

İşletmelerde Denetim Gereklilikleri & Kalite Standartları

Bahar Dönemi Gastronomi Sohbetleri devam ediyor! ''İşletmelerde Denetim Gereklilikleri & Kalite Standartları'' konu başlıklarıyla Gıda Mühendisi Abdullah Asarkaya bizlerle olacak.  

Devamı
19Ara
Yiyecek İçecek Endüstrilerinde Teknoloji Trendleri ve Turizmde Endüstri 4.0 konulu webinar

Yiyecek İçecek Endüstrilerinde Teknoloji Trendleri ve Turizmde Endüstri 4.0 konulu webinar

Yiyecek İçecek Endüstrilerinde Teknoloji Trendleri ve Turizmde Endüstri 4.0 konulu webinar, herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilecektir.

Devamı
14Ara
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği Çalışmaları ve Yapılması Gerekenler Semineri

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği Çalışmaları ve Yapılması Gerekenler Semineri

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü konuğumuz Intertek Cristal Uluslararası Standartlar Şirketler Grubu Danışmanı/Denetçisi Dr. Gıda Mühendisi Merve PELVAN AKGÜN.

Devamı
12Ara
17-18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'nda Alanya HEP Üniversitesi olarak bizde varız!

17-18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'nda Alanya HEP Üniversitesi olarak bizde varız!

17-18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan 12. Alanya Uluslararası Yeni Yıl Pazarı'nda Alanya HEP Üniversitesi olarak bizde varız!

Devamı

Site Haritası